Agrarisch makelaar Friesland

Agrarisch makelaar in jouw regio

AgriPlaza heeft ervaren agrarische makelaars werkzaam in heel Nederland, waaronder Friesland. In Friesland hebben we meerdere deskundige vertegenwoordigers met elk hun eigen specialisatie en kennis van het gebied. Onze agrarische makelaars kennen ieder de ins en outs waar iedere agrarische ondernemer zijn voordeel mee kan doen.

Vind jouw regiovertegenwoordiger in Friesland

Olof Kroes

Olof Kroes

Taxateur en regiovertegenwoordiger Oost-Friesland

Olof Kroes

Taxateur en regiovertegenwoordiger Oost-Friesland
Jan Breimer

Jan Breimer

Regiovertegenwoordiger West-Friesland

Jan Breimer

Regiovertegenwoordiger West-Friesland

Over de provincie Friesland

Friesland heeft ALLES! Van ‘grote’ steden (11 stuks) tot kleine dorpen en gehuchten en van de Friese meren in het westelijke deel tot bossen en duinen in het zuidoosten van de provincie.

Alle grondsoorten

Praktisch alle grondsoorten zijn terug te vinden in de provincie Friesland. Mede hierdoor is het aantal agrarische bedrijven divers en talrijk. In het noorden, waar over het algemeen klei- en zavelgrond te vinden is, zijn van oudsher de akkerbouwbedrijven te vinden. In het midden van de provincie is meer veengrond te vinden, terwijl aan de zuidkant de zandgrond de overhand heeft en daar, over het algemeen, meer melkveehouderijbedrijven zijn (hoewel daar ook akkerbouwbedrijven zijn gevestigd). Uiteraard zijn er her en der in Friesland ook andere typen bedrijven te vinden, zoals pluimvee-, geiten-, schapen- en kalverenhouderijen.

Perfect voor agrarische bedrijven

De grondprijzen variëren behoorlijk, hoofdzakelijk door de kwaliteit van de grond, maar ook de ligging, oppervlakte/grootte van de kavel en de grondhonger in de regio spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de grondprijzen. Al met al is het logisch dat veel agrarische ondernemers al meerdere generaties boeren in Friesland, maar ook dat vele agrariërs vanuit andere delen van Nederland hier neerstrijken om in deze mooie provincie te werken en te wonen.

Agri Plaza friesland

Als makelaar jouw regio vertegenwoordigen met AgriPlaza?

AgriPlaza
Industrieweg 4 F
9482 TT Tynaarlo

Back to top