Taxaties van agrarisch vastgoed

Alles begint met een juiste taxatie. AgriPlaza is dé NRVT-taxateur voor aankoop, verkoop, overname en financiering van agrarische bedrijven.

Taxaties agrarisch onroerend goed

Alles begint met een juiste taxatie. Dat geldt zowel voor de aankoop als de verkoop van agrarisch onroerend goed, maar ook voor de overname en financiering van agrarische bedrijven, losse grond en voor niet-agrarische bedrijven in het landelijk gebied. Niet alleen hiervoor, ook voor het maken van een bedrijfsanalyse is een taxatie nodig.

Stel direct jouw vraag

View van boederij nederland 1024x1024

NRVT-taxateur voor taxaties agrarisch vastgoed

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde NRVT Register-Taxateur de taxatie agrarisch onroerend goed uitvoert. Dat kan bij AgriPlaza. We voldoen aan alle eisen die aan een NRVT/NVM Register-Taxateur gesteld worden.

International Valuation Standards
De NVM heeft haar agrarische taxatiemodel aangepast aan de International Valuation Standards (IVS) en voldoet hiermee aan landelijke en internationale normen. Het agrarisch taxatierapport is gekoppeld aan de NVM Taxatierichtlijn Agrarisch Vastgoed. Het hoofddoel hiervan is dat alle NVM-Taxateurs werken vanuit dezelfde uitgangspunten. Tevens maakt het agrarische taxaties inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Het omvat randvoorwaarden voor de opdrachtverlening, onderzoekvereisten, uitvoering en verslaglegging van taxaties agrarisch onroerend goed.

Uniforme meetwijze
Hiermee scheppen we vanaf het begin helderheid aan jou als opdrachtgever. Daarnaast hanteren NVM-Makelaars tijdens een taxatie allen dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-Taxaties op dezelfde manier plaatsvinden.

Taxatie aanvragen

Het verloop van een taxatie

Hoe verloopt de taxatie? De AgriPlaza makelaar taxeert op een afgesproken tijdstip op de locatie die getaxeerd dient te worden. Hiervoor zijn het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en tekeningen nodig. Tijdens een taxatie wordt gelet op de volgende onderdelen:

  • De staat van het onderhoud
  • De inhoud en oppervlakte van het onroerend goed
  • De functionele indeling
  • De constructie, gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
  • De mate van isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen en rechten, zoals overpad, erfpacht, productierechten en betalingsrechten
  • De ligging en omgeving
  • De marktsituatie
  • De gebruiks(on)mogelijkheden op grond van overheidsvoorschriften
  • Wet- en regelgeving van toepassing zijnde op uw agrarische bedrijfsvoering

TEGoVA-taxatierapport

De bevindingen van de taxatie worden in een taxatierapport vastgelegd. Dit is een uniform TEGoVA-taxatierapport. Hiermee kun je, afhankelijk van je doel, bijvoorbeeld een financieringsaanvraag doen. Het taxatierapport is geen garantie dat je de hypotheek of het geld krijgt. Wanneer verschillende taxateurs je onroerend goed taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Een taxatie is immers een deskundige inschatting van de waarde.

Farm

Gewastaxaties

Naast de taxatie van agrarische objecten, voeren wij ook taxaties uit voor landbouwgewassen te velde. Dit wordt gedaan door Johan Sikken, onze VRT gecertificeerde taxateur. Door onze ruime ervaring voor diverse opdrachtgevers in de meest uiteenlopende landbouwgewassen kun je rekenen op een deskundige beoordeling van grasland en akkerbouw tot grove tuinbouwgewassen in de open grond. Opdrachten worden onder andere uitgevoerd in opdracht van landbouwers, verzekeringsmaatschappijen, nutsbedrijven alsmede overheidsinstellingen.

Vraag het onze taxateur

Vind een agrarische taxateur in jouw regio

Regio's

Alle adviseurs van AgriPlaza beheren hun eigen gebied en zijn daardoor goed op de hoogte van de regio en kunnen jou als geen ander bijstaan met goed advies over de mogelijkheden binnen de verschillende regio’s.

Wie zijn wij?

AgriPlaza bestaat uit 20 enthousiaste makelaars, taxateurs, adviseurs, tekenaars, office managers, secretaresses en rentmeesters. Iedere makelaar en/of taxateur heeft is gespecialiseerd in zijn of haar regio.

Contact

Wij helpen je graag met al jouw vragen met betrekking tot agrarisch vastgoed. Neem contact met ons op door ons te bellen, mailen, het contactformulier in te vullen of loop ons kantoor eens binnen.

Vragen over taxaties van agrarisch vastgoed?

Vraag het onze taxateur in jouw regio

Vraag nu een agri-taxatie aan!

Meer weten of direct aanvragen?

AgriPlaza
Industrieweg 4 F
9482 TT Tynaarlo

Back to top