agriplaza-white-logo

Agri makelaar voor de provincie Friesland

AgriPlaza is actief als agrarisch makelaar in verschillende provincies en regio’s. Door de specialistische kennis die iedere regiovertegenwoordiger heeft, kan de klant goed geadviseerd en ondersteund worden tijdens het proces van aankoop, verkoop of bijvoorbeeld een bedrijfsovername in een specifieke regio. In de provincie Friesland is Olof Kroes makelaar en taxateur.

Agriplaza icoon

Over de provincie Friesland

Friesland heeft ALLES! Van ‘grote’ steden (11 stuks) tot kleine dorpen en gehuchten en van de Friese meren in het westelijke deel tot bossen en duinen in het zuidoosten van de provincie.

Praktisch alle grondsoorten zijn terug te vinden in de provincie Friesland. Mede hierdoor is het aantal agrarische bedrijven divers en talrijk.

In het noorden, waar over het algemeen klei- en zavelgrond te vinden is, zijn van oudsher de akkerbouwbedrijven te vinden. In het midden van de provincie is meer veengrond te vinden, terwijl aan de zuidkant de zandgrond de overhand heeft en daar, over het algemeen, meer melkveehouderijbedrijven zijn (hoewel daar ook akkerbouwbedrijven zijn gevestigd). Uiteraard zijn er her en der in Friesland ook andere typen bedrijven te vinden, zoals pluimvee-, geiten-, schapen- en kalverenhouderijen.

De grondprijzen variëren behoorlijk, hoofdzakelijk door de kwaliteit van de grond, maar ook de ligging, oppervlakte/grootte van de kavel en de grondhonger in de regio spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de grondprijzen.

Al met al is het logisch dat veel agrarische ondernemers al meerdere generaties boeren in Friesland, maar ook dat vele agrariërs vanuit andere delen van Nederland hier neerstrijken om in deze mooie provincie te werken en te wonen.

Friesland
Agrarisch makelaar en taxateur Olof Kroes

Agrarisch taxateur Olof Kroes

Ik ben geboren en getogen in de provincie Friesland en ben hier ook grotendeels werkzaam geweest. In eerste instantie in het bankwezen begonnen, maar na de benodigde opleidingen in de (agrarische) makelaardij terechtgekomen. In 2002 ben ik begonnen bij AgriPon, in 2007 ben ik mede-eigenaar geworden van AgriPlaza. Nu ben ik actief in het veld als taxateur.

Al jaren woon ik in het zuidoosten van de provincie op een kleine boerderij (met ca. 2ha grond) met een veestapel bestaande uit kalveren/pinken, paarden en nog wat huisdieren.

Meer weten over de regio, de kansen en de mogelijkheden voor u in de provincie Friesland? Neem contact op met Olof Kroes.