agriplaza-white-logo

Agrarische makelaardij: AgriPlaza

Een boerderij kopen, verkopen, uitbreiden, verplaatsen of een ander agrarisch bedrijf overnemen zijn zaken waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Wij wel, als agrarische makelaardij kunnen wij u ondersteunen bij al deze zaken, of het nu voor een akkerbouwbedrijf, een melkveehouderij of een pluimveebedrijf is.
AgriPlaza is dé agrarische makelaardij die u gedurende het hele aan- of verkooptraject ondersteunt.

Een agrarisch bedrijf kopen doet u bij ons in zes stappen:

Agriplaza icoon

Stap 1: Aanbod van de agrarische makelaardij

Het aanbod van agrarisch vastgoed is divers. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van uw keuze. We stellen samen met u een programma van eisen op en zetten de fiscale en juridische mogelijkheden voor u op een rij. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk kunnen wij een goede selectie maken uit het actuele aanbod. Daarmee neemt uw kans om snel geschikt agrarisch vastgoed te kopen aanzienlijk toe. Het voordeel van het inschakelen van onze agrarische makelaardij is dat wij op de hoogte zijn van woningen die binnenkort op de markt komen, zo zijn we de rest een stapje voor. U kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Op www.fundalandelijk.nl vindt u het grootste aanbod van agrarisch en landelijk onroerend goed en losse percelen. Vervolgens kunnen wij u ondersteunen bij de aankoop.

Stap 2: Vergunningen en bestemmingsplannen

Bij de start of uitbreiding van uw agrarische onderneming vormt het aanvragen van vergunningen een belangrijk uitgangspunt. Het is ook belangrijk dat de juiste bestemmingsplannen aanwezig zijn of worden verkregen. Het regelen hiervan neemt al met al veel tijd in beslag. Wij hebben als agrarische makelaardij veel ervaring met het aanvragen van deze vergunningen en kunnen u adviseren en ondersteunen, zodat dit traject niet langer duurt dan nodig is.

Stap 3: Schakel de agrarische makelaardij in voor bezichtigingen

Als u een keuze hebt gemaakt uit het aanbod regelen wij een bezichtiging voor u. Zo bent u er zeker van dat het agrarische object voldoet of kan voldoen aan al uw wensen. Het voordeel van het inschakelen van onze agrarische makelaardij bij het bezichtigen van het object is dat we u kunnen informeren over de onderhoudsstatus, de kosten, het energieverbruik, het bestemmingsplan en toekomstige ontwikkelmogelijkheden. Ook krijgt u informatie over planologische ontwikkelingen in de regio. Voldoet het agrarisch object niet aan uw wensen? Dan zoekt onze agrarische makelaardij verder!

Stap 4: Acceptatie

Bent u na de bezichtiging enthousiast geworden en besluit u het agrarisch vastgoed aan te kopen? Dan moet het nodige worden geregeld. Wij controleren het agrarisch vastgoed en stellen een inspectierapport op. U heeft dan een duidelijk overzicht van de staat waarin het agrarische object verkeert. Tevens kunnen wij een analyse voor u opstellen met het oog op de toekomst en het groeipotentieel en bekijken we de bestaande milieuvergunningen. We beoordelen ook of het noodzakelijk is dat er een bouwkundig specialist wordt ingeschakeld voor nader onderzoek.

Stap 5: Onderhandelen, schakel de agrarische makelaar in!

U wilt het onroerend goed kopen, maar is de vraagprijs wel reëel? Met AgriPlaza hebt u een echte expert in huis. Als agrarisch taxateur hebben wij ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien beschikken wij over goede informatie uit de NVM-Database voor agrarisch en landelijk vastgoed. Hier zijn alle agrarische NVM-Makelaars bij aangesloten. Zo weten wij wat het aanbod, de looptijd en de marktwaarde is van vergelijkbaar onroerend goed in de regio. Hierdoor kunnen wij u van goed advies voorzien over de juiste biedingsstrategie, zodat u niet te veel betaalt.

Stap 6: Koopovereenkomst

Wanneer u en de verkoper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Voor de koopovereenkomst nemen wij het meest recente model van de NVM-Koopakte Agrarisch & Landelijk Vastgoed als basis. Wij als agrarische makelaardij informeren u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Agrarische makelaardij in Noord- en Midden-Nederland

AgriPlaza is dé agrarische makelaardij in de noordelijke provincies en Midden-Nederland. In de provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel hebben wij vertegenwoordigers die uitsluitend toegewijd zijn aan deze streek.

Wilt u gebruik maken van onze diensten als aankoopmakelaar of verkoopmakelaar of wilt u meer weten over wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact op!