agriplaza-white-logo

Bedrijf in het buitenland: Aanbod internationaal

Een bedrijf in het buitenland beginnen is een grote stap. Farms4Sale, onderdeel van AgriPlaza, begrijpt dit als geen ander. Al jarenlang begeleiden de emigratiespecialisten agrarische ondernemers met de stap naar het buitenland. Een avontuur als dit begint vaak met een vaag idee. Veel agrarische ondernemers lopen hiermee rond. Maar hoe maakt u de plannen concreet? Farms4Sale helpt u met de stappen die u moet nemen voor een bedrijf in het buitenland!
Agriplaza icoon

Stap 1: Bedrijf in het buitenland, inventariseren

U wilt een bedrijf in het buitenland. De eerste stap is het in kaart brengen van uw wensen, voorkeuren en financiële mogelijkheden. Dit doet u in een vrijblijvend gesprek met de agrarische emigratiebegeleider. Ook wordt uitgebreid de tijd genomen om uw vragen te beantwoorden. Afhankelijk van hoe concreet uw idee is, is er de mogelijkheid om één van de landbouwmakelaars bij dit gesprek te betrekken. Zodra het idee duidelijkere contouren aanneemt, wordt er een overzicht geschetst van het geschikte aanbod in uw voorkeursland en de hierbij passende mogelijkheden.

Stap 2: Verkoop en aankoop van het bedrijf in het buitenland

De knoop is doorgehakt. Uw eigen agrarische vastgoed kan in de verkoop. De agrarische makelaars zullen u gedurende het traject bijstaan. Samen met de agrarische emigratiebegeleider gaat u op zoek naar agrarisch vastgoed in het voorkeursland voor het bedrijf in het buitenland. Daarna volgt de bedrijfsprognose en een financiële onderbouwing van de beslissing. Farms4Sale werkt samen met buitenlandse partners voor de onderhandelingen en aankoop van het nieuwe bedrijf.

Stap 3: Administratieve afwikkeling

De emigratiebegeleider brengt de fiscale en juridische zaken zorgvuldig in kaart. U wordt op de hoogte gebracht van de meest actuele wet- en regelgeving in het land waar u naartoe emigreert, zoals milieu-beperkende maatregelen. Voor het controleren en het opstellen van overeenkomsten kunt u ook op Farms4Sale rekenen. Als alles gereed is, wordt de overdracht van het bedrijf geregeld en wordt ervoor gezorgd dat u precies weet waar u aan toe bent.

Stap 4: Integratie en nazorg

Na de overdracht begint het avontuur eindelijk écht. Een bedrijf in het buitenland is echt niet niks, echter staat u hierin niet alleen. Het team van Farms4Sale blijft betrokken bij het vestigen en opstarten van uw bedrijf. Denk hierbij aan het inrichten van de boekhouding en het leggen van agrarische bedrijfscontacten, maar ook gezinszaken zoals gezondheidszorg, onderwijs en integratie in de gemeenschap. Farms4Sale wijst u de weg bij uw nieuwe buitenlandse avontuur, waar ook ter wereld.

Heeft u ideeën of zelfs plannen om te emigreren?
Neem dan contact op met het team van Farms4Sale.